Kuolema liikenteessä ei ollut minun vikani

Puolustimme ammattiautoilijaa, jota syytettiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän lupautui kertomaan tarinansa.

Erikoinen onnettomuus perjantaina

“Olin tulossa perjantaina kotiin ajosta, kun minut ohitti henkilöauto. Auto jarrutti edessäni ja pakotti minut pysähtymään. Tilanne oli todella yllättävä ja pelottava. En tajunnut yhtään, mistä on kyse.”

Kyse ei kuitenkaan ollut ryöstöstä, asiakkaamme selittää: “Autosta nousi vihainen mies. Hänen mukaansa minun autostani olisi lentänyt kivi heidän auton ikkunaansa.”

Pian outo tilanne sai järkyttävän käänteen: “Minut oli pysäytetty todella pahaan paikkaan kapealle tielle. Sanoin miehelle, että autoa on pakko siirtää ja lähden siirtämään sitä hiljalleen eteenpäin. Yhtäkkiä huomasin, että autosta noussut mies seisoi kuorma-auton astinlaudalla. Ja ennen kuin ehdin tehdä mitään, mies putosi.”

“Mies makasi tiedottomana maassa. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa”, asiakkaamme muistelee hiljaa.

Syyte: Kuolemantuottamus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen

“Onnettomuus itsessään oli järkyttävä. Sitten poliisi ilmoitti, että minua epäillään rikoksesta. Kerroin asiasta tutulleni, joka tunsi paljon asianajajia. Hän suositteli minua kääntymään Jarkko Männistön puoleen.”

Meille on kunnia-asia tukea asiakasta vaikeassa paikassa, ja asiakkaamme mukaan se myös näkyy: “Jarkon toimistossa asiaa hoidettiin hyvin. Minuun oltiin säännöllisesti yhteydessä ja tiesin koko ajan, missä mennään.”

“Poliisikuulustelussa tajusin, että Jarkko on todella ammattimies. Hän huolehti, että kertomukseni kirjattiin esitutkintapöytäkirjaan täsmälleen oikein. Vasta jälkikäteen tajusin, kuinka iso merkitys aivan pienilläkin esitutkintakertomukseen otetuilla yksityiskohdilla voi olla.”

Oikeudenkäynnissä syytteet hylättiin
“Jarkko hoiti oikeudenkäynnin tyylikkäästi ja myös kuolleen omaisia kohtaan hienotunteisesti”, asiakkaamme kertoo. “Se teki minuun vaikutuksen.”

“Syyttäjä sai kovemman kohtelun. Jarkko osoitti hänen väitteensä virheelliseksi yksi kerrallaan. Kun syyttäjä yritti kesken oikeudenkäynnin muuttaa syytettään, Jarkko puuttui tilanteeseen heti. Jarkon huomautuksen jälkeen tuomarikin puuttui asiaan.”

Asiakkaamme syytteet hylättiin

“Tuomion julistamisen jälkeen fiilis oli helpottunut, kun tiesin, että kaikki oli mennyt oikein”, asiakkaamme muistelee tunnelmiaan.

“Olin kyllä todella tyytyväinen saamaani palveluun. Jos joutuisin tällaiseen tilanteeseen uudestaan, en edes miettisi mitään muuta kuin että ottaisin yhteyden Jarkkoon.”

PageLines