Aivovamma ei lannistanut minua

“Olen yksi Konginkankaan bussiturmassa loukkaantuneista. Sain vaikean aivovamman, mutta selvisin hengissä.”

Monet aivovamman saaneet pyrkivät palaamaan normaaliin elämään. Vamman aiheuttamista rajoitteista huolimatta vaikeastikin vammautuneet voivat tuettuina ja kovalla tsemppaamisella selvitä opinnoistaan.

“Pitkän kuntoutuksen jälkeen pystyin palaamaan takaisin kouluun. Kovan yrittämisen ansiosta valmistuin ja pääsin opiskelemaan lapsuuden haaveammattiini.”

Mutta kovasta yrittämisestä rangaistiin

Aivovamma ei tee ihmisestä tyhmää. Usein opiskelu onnistuu myös aivovamman jälkeen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että aivovamman saanut henkilö olisi työkykyinen. Näin oli myös tässä tapauksessa.

“Opiskelustani huolimatta lääkärit pitivät minua täysin työkyvyttömänä ja oikeassahan he olivat. Työharjoittelu osoitti, että työelämän vaatimukset olivat minulle liikaa. Myös vakuutusyhtiö oli tekemässä minulle eläkepäätöstä.”

Vakuutusyhtiöt usein kannustavat aivovamman saaneita yrittämään työelämään paluuta. Tässä on kuitenkin riskinsä, sillä työkokeilua saatetaan pitää osoituksena työkykyisyydestä.

“Eläkeasiani meni liikennevahinkolautakuntaan, jonka mielestä opiskeluni osoittivat, että minulla oli työkykyä jäljellä. Lautakunta suositteli, että minulle maksettaisiin vain puolikas eläke.”

Jarkko Männistö Asianajotoimisto auttoi korvauksissa

“Liikennevahinkolautakunnan lausunnon jälkeen vakuutusyhtiö muutti kantaansa ja maksoikin minulle vain puolikkaan eläkkeen, vaikka en ollut edes saanut opintojani valmiiksi. Tajusin, etten enää selviä yksin.”

“Etukäteen pelkäsin, että prosessi olisi kallis, raskas ja ihan kamala. Oikeusturvaedun saaminen toi kuitenkin rauhan, että selviä tästä taloudellisesti. Jarkon toimisto taas hoiti tarvitsemansa aineiston tilaamisen ja asian selvittämisen. Minulle oli iso helpotus, kun sain jättää asiasta huolehtimisen toimistolle.”

“Myös lopputulos oli erinomainen. Vakuutusyhtiö jatkaa täyden ansionmenetyskorvauksen maksamista. Samalla Jarkko sai myös nostettua haittaluokkaa monella pykälällä. Oikeudenkäyntikuluistakin sain korvauksen oikeusturvavakuutuksesta ja vastapuolelta. Minun maksettavakseni ei jäänyt juuri mitään.”

Onko sinulla riitaa vakuutusyhtiön kanssa?

PageLines