Jarkko Männistö on yksi Suomen sadasta oikeusvaikuttajasta

Miltä nyt tuntuu?

– Olen hyvin iloinen ja otettu tästä kollegoiltani saamasta huomionosoituksesta. Erityisen ansaitulta se tuntuu siksi, että toiset asianajajat tietävät parhaiten mitä teen ja ymmärtävät työni monet puolet.

Sinut nimettiin kategoriassa “Uudistaja”. Mitä se merkitsee sinulle?

– Tämä on minulle oikea kategoria. Minulle ominainen tapa lähestyä maailmaa on pyrkiä kehittämään niin omaa kuin niitä organisaatioitakin, joissa olen mukana.

– Kun tällä tavalla tulee tunnustusta, se tarkoittaa, että ajamani uudistukset on otettu hyvin vastaan. Yleensähän uudistuksia vastustetaan, eikä uudistaminen siksi ole koskaan helppoa.

Miten näet alan tulevaisuuden? Minkälaisia uudistuksia asianajajien ammattikunnalla on edessään?

– Olemme viime aikoina keskustelleet paljon tästä kollegoiden kanssa. Näen, että asianajajan rooli muuttuu tietotekniikan kehittymisen ja tiedon demokratisoitumisen myötä. Ihmiset voivat tulevaisuudessa itse helpommin selvittää asioita, joihin on aiemmin tarvittu asianajajaa. Se pakottaa meidät miettimään miten jalostamme palveluitamme.

– Asianajajan tulee jatkossa tuottaa asiakkaalleen arvoa eri lailla. Meidän pitäisi olla askeleen edellä asiakasta ja pystyä vastaamaan niihin kysymyksiin, joita asiakas ei ymmärrä edes kysyä.

– Oikeastaan kyse on hyvästä asiakaspalvelusta. Aidosta auttamisesta, joka menee pidemmälle, kuin mitä asiakas itse osaa pyytää.

– Uskon myös, että menee vielä tovi, ennen kuin me luotamme täysin siihen mitä kone sanoo. Vaikka keinoäly kehittyy, kaipaamme ihmistenvälistä, tunnepohjaista kohtaamista. Tarvitaan ihminen sanomaan “älä murehdi, minä autan”.

Lämpimät onnittelut meiltä kaikilta Jarkolle valinnasta!

PageLines