Kiinteistönvälittäjä vastaa siitä mitä myy

Kiinteistönvälittäjän vastuulla on kertoa myös huonot asiat

Kiinteistönvälittäjän on vastattava rehellisesti ostajien kysymyksiin. Tämän lisäksi kiinteistönvälittäjällä on velvollisuus kertoa oma-aloitteisesti ostajalle tietoja asunnosta. Tähän sisältyy hyvän välitystavan mukainen velvollisuus antaa ostajalle myös myyjän kannalta epäedulliset tietonsa kohteesta.

Kiinteistönvälittäjän tiedonantovelvollisuus ulottuu myös tietoihin, jotka ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän olisi pitänyt tietää. Tietämättömyyteen vetoaminen ei ole siten tekosyy.

Jos jotain asiaa ei ole voitu varmistaa, kiinteistönvälittäjän vastuulla on kertoa sekin.

Virheistä seuraa korvausvastuu

Hyvä kiinteistönvälittäjä voikin olla paras kaverisi asuntoa ostaessasi. Kiinteistönvälittäjän osaamisen mukana tulee myös kiinteistönvälittäjän vastuu: ostajalla on oikeus saada kiinteistönvälittäjältä korvaus vahingosta, jonka välittäjän virheellinen menettely on ostajalle aiheuttanut.

Vastuu virheestä asunnossa tai kiinteistökaupassa on ensisijaisesti asunnon myyjällä. Aina ei kuitenkaan ole selvää, keneltä korvausta virheestä kannattaa ja voi pyytää.

Myös kiinteistönvälittäjä voi olla vastuussa ostajalle, jos asunto ei ole vastannutkaan sovittua.

Mitä tehdä jos unelmakoti osoittautuikin joksikin muuksi?

Vaikka erilaista tietoa löytää netistä helposti, asunnon virheen seurausten ja korvausvastuiden selvittäminen kannattaa jättää asiaan perehtyneen asianajotoimiston selvitettäväksi.

Asuntokaupan virheen selvittäminen on stressaava ja aikaa vievä prosessi, joten ammattilaisen puoleen kannattaa yleensä kääntyä jo pelkän mielenrauhan vuoksi. Kokenut ja harjaantunut ammattilainen saavuttaa yleensä myös paremman lopputuloksen ja nopeammin, kuin mihin maallikko pystyy.

Tärkeintä on, että asiaan tartutaan nopeasti, jotta oikeus korvauksiin ei vanhene. Me huolehdimme sinusta ja autamme mielellämme. Ota yhteyttä.

 

Kuva: Clarice Barbato-Dunn / Blue House, Hyde Park, Chicago / CC BY-ND 2.0
PageLines