Sivustomme on uudistunut, uusi sivustomme löytyy osoitteesta mannistopalmula.fi

Kuka on Suomen paras asianajaja?

Juoksukisan startti

Ei ole samantekevää, kuka asiaasi hoitaa. Oikean ja väärän asianajajan välinen ero saattaa olla jutun voittaminen tai häviäminen. Mutta kuinka löytää itselleen Suomen paras asianajaja?

Älä etsi parasta vaan sopivinta

Asianajajien keskeistä paremmuutta ei voi mitata kaikenkattavasti. Asianajaja valitaan suorittamaan tiettyä toimeksiantoa tiettynä ajankohtana tietylle päämiehelle. Nämä olosuhteet määrittävät sen, kuka asianajaja on juuri käsillä olevaan toimeksiantoon “paras”.

Unohda siis iltapäivälehtien puheet “huippujuristeista” ja tutuntuttujen suositukset. Jokainen toimeksianto on erilainen. Kyse on siitä, kuka on sopivin hoitamaan juuri sinun juttuasi.

Erikoistuminen takaa osaamisen

Etsi itsellesi sellaista asianajajaa, joka on erikoistunut sinulla olevaan ongelmaan. Kukaan ei voi hallita täydellisesti kaikkia oikeudenaloja. Mitä erikoistuneempi asianajaja on, sen paremmin hän pystyy hallitsemaan oman erikoisalansa.

Toisaalta liian pitkälle viety erikoistuminen saattaa heikentää asianajajan luovaa ongelmanratkaisukykyä. Joskus hyvin kapean alan osaaja saattaa olla oikea valinta, mutta epätavallisissa asioissa laajemmasta osaamisesta on hyötyä.

Sopivasti erikoistunut asianajaja hallitsee useamman kuin yhden oikeudenalan, mutta ei esiinny kaikkien alojen asiantuntijana.

Asianajo vaatii aikaa

Kun olet löytänyt osaamiseltaan sopivan asianajajan, varmista että asianajajalla on riittävästi aikaa asiasi hoitamiseen. Asianajo on aikaavievää työtä. Jos asianajaja on ylityöllistetty, hän ei pysty hoitamaan asiaasi täysipainoisesti.

Muista kuitenkin, että taitavat asianajajat ovat poikkeuksetta varsin työllistettyjä, sillä muutkin haluavat käyttää heidän palvelujaan. Asianajajan hyvä työtilanne näkyy ennen kaikkea tavoitettavuudessa. Vaikka et saisikaan asianajajaasi aina puhelimen päähän, se ei vielä tarkoita, että asianajaja ei ehtisi paneutua riittävästi sinun asiaasi

Sopivan kiireinen asianajaja ei vastaa jokaiseen sähköpostiisi välittömästi eikä hän ole aina puhelimella tavoitettavissa. Olet turvallisilla vesillä niin kauan, kunhan kaikkiin yhteydenottoihin vastataan kohtuullisessa ajassa.

Henkilökemiat ovat tärkeitä

Kun keskustelet asianajajasi kanssa, kiinnitä riittävästi huomiota henkilökemioiden toimivuuteen. Asianajotoimeksiantoon liittyvä tilanne on usein stressaava. Yhteistyö ei suju paineen alla, jos asianajajasi persoona ei ole sinun makuusi.

Toisaalta asianajajan tehtävä on arvioida asiakkaan tilannetta mahdollisimman objektiivisesti. Jokaisessa jutussa on hyvät ja huonot puolensa. Vastuullisesti toimiva asianajaja kertoo sinulle myös ikävät uutiset.

Sopiva asianajaja herättää sinussa luottamusta ja olet valmis kuulemaan häneltä myös kriittisiä näkemyksiä.

Tarvitsetko asianajajaa? Ota yhteyttä, niin selvitetään miten me voimme auttaa.

PageLines