Kun elämän haasteet osoittautuvatkin aivovammaksi – asiakkaamme tarina

Aivovamman vaikutukset selvisivät myöhään.

Se elokuun päivä oli poutainen, koulut olivat juuri alkaneet. Päivä oli ollut kiva, ensin oltiin käyty shoppailemassa, ja illalla mentiin ajelulle kavereiden kanssa. Tuolloin yhdeksäsluokkalaiselle asiakkaallemme ajelu oli kohtalokas.

“Bussi tuli auton kylkeen. Sain vakavan aivovamman vain 15-vuotiaana. En muista siitä päivästä mitään.” Sairaalassa viettämästään ajasta asiakkaallamme on hatarat muistikuvat. Oli fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja puheterapiaa.

“Kuntouduin fyysisesti ihan hyvin. Kun fysioterapia sitten loppui, kaikki ilmeisesti luulivat, että olen ok. Itse en tajunnut tilanteesta mitään.”

Opiskeli ammatin

Aivovammastaan huolimatta asiakkaamme opiskeli itselleen ammatin. “Opiskelu oli kyllä vaikeaa, mutta ajattelin, että niin sen varmaan kuuluukin olla. Vasta jälkeenpäin olen tajunnut, ettei muilla ehkä ollutkaan yhtä paljon haasteita.”

Aivovammasta kärsivät saattavat pärjätä koulussa, mutta työelämässä tilanne on eri. “Olen opiskellut lisää ja tehnyt pätkätöitä lähinnä työkkärin hiillostuksesta.”

Oirehtiminen jatkui

Kuntoutumisestaan huolimatta asiakkaamme oireilu jatkui. Vyyhti alkoi selvitä vasta aikuispsykiatrian polilla.

“Kävi ilmi, että vammani oli ollut pimennossa aiempien terapioiden loputtua. Vanhempani eivät olleet tajunneet asiaa, enkä itsekään ollut tajunnut.”

Asiakkaamme isä ryhtyi etsimään verkosta apua. “Faija onki netistä Jarkon toimiston tiedot, ja ehdotti asiantuntijan palkkaamista. Sitten kaikki alkoi sujua ja selvitä.”

Lähes 20 vuoden epätietoisuudelle onnellinen loppu

Asiakkaamme kohdalla vakuutusyhtiön kanssa saavutettiin sopu työkyvyttömyyseläkkeestä juuri ennen oikeudenkäynnin alkua.

“Koko projektista oli niin hirveä stressi, etten pystynyt ollenkaan olemaan. Ahdisti ja oli paniikkikohtauksia. Mutta Jarkko hoiti asian tosi hienosti. Jarkon avulla saavutettiin kaikkien puolesta jees tulos.” Asiakkaamme kehuu erityisesti Jarkon perusteellisuutta.

Kiitosta saa myös asiakkaan informoiminen prosessin kulusta. “Jarkko selosti asiat alusta loppuun, mikä helpotti tosi paljon ymmärtämistä. Tiesimme, missä mennään. Hän myös kertoi vaihtoehdoista ja suositteli mikä olisi missäkin vaiheessa järkevä etenemistapa ja mitä kannattaisi tehdä.”

“Suosittelen ehdottomasti Jarkko Männistö Asianajotoimistoa!”

Onko sinulla riita korvauksista vakuutusyhtiön kanssa?

PageLines