Minulla oli oikeus oikeusturvaan

Puolustimme menestyksekkäästi yksityishenkilön oikeutta saada korvauksia asianajokuluistaan hänen oikeusturvavakuutuksestaan. Asiakkaiden auttaminen on kokonaisvaltaista työtä ja asiakkaan auttaminen oikeusturvavakuutuksen korvausten hakemisessa on tärkeä osa tarjoamaamme palvelua.

Riita koulutussopimuksesta pakotti turvautumaan asianajopalveluihin

Moni asiakas kattaa asianajokulujaan oikeusturvavakuutuksesta, mutta oikeusturvavakuutukseen sisältyy monia rajoitusehtoja ja aina korvausten saaminen ei suju ongelmitta. Siksi selvitämme aina etukäteen, että oikeusturvavakuutus on käytettävissä.

Asiakkaamme joutui äskettäin tilanteeseen, jossa vakuutusyhtiö kieltäytyi korvaamasta asiakkaamme asianajokuluja vedoten vakuutusehtojen rajoituksiin.

“Sovin ammattiin johtavasta koulutuksesta yksityisen yrityksen kanssa. Jouduin kuitenkin muuttamaan toiseen kaupunkiin suorittamaan koulutukseni loppuun, jolloin yritys kieltäytyi palauttamasta minulle etukäteen maksamiani maksuja. Tällöin jouduin turvautumaan Jarkko Männistö Asianajotoimiston apuun.”

“Minulla oli asianmukainen oikeusturvavakuutus juuri tällaisten tilanteiden varalta. Yllättäen sain kuitenkin vakuutusyhtiöltäni kielteisen päätöksen. He olivat sitä mieltä, ettei vakuutukseni kata riitoja ammattiin johtavasta koulutuksesta.”

Neljä eri paikkaa mistä hakea muutosta

Me olimme alusta asti eri mieltä vakuutusehtojen tulkinnasta vakuutusyhtiön kanssa. Näkemyksemme mukaan vakuutusyhtiön kanta oli virheellinen ja suosittelimme päätöksen haastamista.

Tällöin harkittavaksi tuli paikka, missä haastamme päätöksen. Oikeusturvavapäätöksestä on mahdollista valittaa neljään eri paikkaan, vakuutusyhtiölle itselleen, vakuutuslautakuntaan, kuluttajariitalautakuntaan ja käräjäoikeuteen.

Valitsimme muutoksenhaun vakuutuslautakunnan kautta, koska uskoimme saavamme sitä reittiä pitkin nopeimmin hyväksyvän päätöksen.

Oikeudenmukainen päätös

Laadimme kirjelmän, jossa toimme esiin näkemyksemme vakuutusehtojen tulkinnasta. Vakuutusyhtiö oli tällöin edelleenkin eri mieltä ja pysyi alkuperäisessä kannassaan.

Vakuutuslautakunta antaa ratkaisusuosituksia, joita vakuutusyhtiöt yleensä noudattavat. Näin kävi myös asiakkaamme tapauksessa ja vakuutuslautakunta antoi ratkaisusuosituksen, jossa suositeltiin myönteisen oikeusturvapäätöksen antamista.

Ratkaisusuosituksen jälkeen myös vakuutusyhtiön kanta muuttui ja he ratkaisivat asian asiakkaamme eduksi.

“Parasta olisi, jos koko riitaa koulutussopimuksesta ei olisi syntynyt. Tilanne vaatii kuitenkin asianajoapua ja myönteinen oikeusturvapäätös asianajokulujen korvaamisesta, auttaa minua myös varsinaisen ongelmani ratkaisussa.”

PageLines