Salassapitosopimus – yrityksesi tärkein paperi?

Salassapitosopimuksen laatiminen on yhteistyötä

Salassapitosopimuksella sovit, miten sinun tai sopimuskumppanisi oikeutta käyttää joitakin tietoja rajoitetaan. Salassapidon ehtojen laatiminen ei kuitenkaan ole läpihuutojuttu.

Mitkä tiedot haluat pidettävän salassa? Miten osoitat jälkikäteen, että tietty asia oli tarkoitettu salassa pidettäväksi? Saako sopimuskumppanisi käyttää salaisia tietoja omassa toiminnassaan, jos se ei kerro niitä kolmansille?

Ratkaisut sinun projektiisi kuuluvien riskien välttämiseen eivät löydy muiden käyttämistä sopimuspohjista, vaan sinun tarpeidesi kartoittamisesta yhdessä asiantuntijan kanssa.

Hyvä salassapitosopimus ennaltaehkäisee riitoja

Hyvä salassapitosopimus ei pelkästään kiellä tietojen käyttämistä tai luovuttamista. Se on myös laadittu siten, että kumpikin osapuoli haluaa noudattaa kieltoa. Hyvässä salassapitosopimuksessa on myös huomioitu haasteet, joita salassapidon rikkomisen aiheuttamien vahinkojen osoittamisessa saattaa ilmetä.

Erimielisyydet voidaan kaikkein todennäköisimmin välttää varautumalla muuttuviin olosuhteisiin jo sopimusta laadittaessa. Me laadimme kanssasi salassapitosopimuksen, joka turvaa luottamuksellisuuden, mutta ei rajoita osapuolten toimintaa enempää kuin on välttämätöntä.

Varautumiseen kuuluu myös erimielisyyksien ratkaisutavasta sopiminen jo sopimusta tehtäessä. Pääsääntöisesti salassapitosopimuksen rikkomisesta aiheutuvat riidat kannattaa ratkaista välimiesmenettelyssä, sillä välimiesmenettely ei ole julkista. Esimerkiksi keskuskauppakamarin nopeutettu välimiesmenettely voi olla hyvä valinta salassapitosopimuksen riidanratkaisulausekkeeksi.

Korvaus salassapitosopimuksen rikkomisesta

Kun salassapitosopimuksesi on huolellisesti laadittu, voit myös tarvittaessa saada asianmukaisen korvauksen sen rikkomisesta. Ilman sitä sopimuksen noudattaminen jäisi helposti pelkästään osapuolten hyvän tahdon varaan.

Jos salassapidosta syntyy riitaa, asianajajaan kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa eikä odottaa tilanteen kärjistymistä. Me autamme sinua käsittelemään erimielisyyden mahdollisimman tehokkaasti.

Mitä nopeammin asiaan tartutaan, sitä nopeammin se saadaan ratkaistua. Pyrimme neuvotteluteitse sinua tyydyttävään sovintoon. Tarvittaessa olemme valmiita puolustamaan oikeuksiasi tuomioistuimessa tai välimiesmenettelyssä.

Mietityttääkö salassapitosopimuksen laatiminen tai tulkinta? Ota yhteyttä, me autamme.

PageLines