Syyte kunnianloukkauksesta hylättiin

Keskustelu johti rikosepäilyyn

“Entinen alaiseni esitti julkisuudessa rankkoja ja perusteettomia syytöksiä minua ja edustamaani yritystä kohtaan. Näitä asioita selviteltäessä kyseisen työntekijän omakin menneisyys tuli puheeksi eräissä keskusteluissa.”

Tästä lähti liikkeelle prosessi, jossa yrityksen toimitusjohtaja huomasi, että rikoksesta epäillyksi voi joutua kuka tahansa ja tilanne on aina yllättävä.

“Yllättäen minut kutsuttiin esitutkintaan epäiltynä törkeästä kunnianloukkauksesta. En ollut siinä vaiheessa huolissani, koska tiesin että mitään rikosta ei ole tapahtunut. Kerroin esitutkinnassa, että en ole puhunut työntekijän menneistä teoista julkisesti ja sekin, mitä olin kahden kesken puhunut, oli totta.”

Syytteen nostaminen oli iso pettymys

Moni rikoksesta aiheetta epäilty menee yksin esitutkintaan ja ajatuksena on, että asia selvitetään siellä. Tällaiseen toiveikkuuteen ei yleensä ole aihetta.

“Olin jo unohtanut koko asian, kun sain haasteen asiassa. Syytetyksi joutuminen tuntui epäoikeudenmukaiselta ja edessä oleva oikeudenkäynti aiheutti stressiä niin minulle kuin omalle lähipiirilleni” asiakkaamme muistelee silloisia tunnelmiaan.

Tässä vaiheessa asiakkaamme päätti hankkia itselleen apua: “Vaikka olen itse koulutukselta juristi, päätin pyytää Jarkko Männistön avustajaksi asian hoitamisessa. On hyödyllistä, kun asiantuntija katsoo asiaa realistisesti ja objektiivisesti ja rakentaa asian hoitamiseksi loogisesti etenevän ja uskottavan puolustuksen.”

Avustajan käyttäminen kannattaa

“Mielestäni asiakkaana kannattaa luottaa asianajajaan, jolla on vankka kokemus oikeudenkäyntimenettelystä. Prosessin käytännön hallinta auttaa selkeyttämään tuomioistuimelle myös asian kannalta oleellista oikeudellista kysymystä.”

Vaikka syytetyksi joutuminen oli rankka kokemus, asiakkaamme oli tyytyväinen saamaansa apuun ja syytekin lopulta hylättiin ja valtio velvoitettiin korvaamaan asiakkaamme kulut. Hän siis selvisi koko prosessista säikähdyksellä.

“Jarkon kanssa oli helppo valmistautua asiaan ja esiintyä oikeudessa. Suosittelen asiantuntijan käyttöä yksinkertaiseltakin tuntuvassa rikosasiassa ja Jarkko Männistö on erinomainen valinta asianajajaksi.”

PageLines