Rikosvahingot

Jos rikoksesta aiheutuu vahinkoa, se tulee korvata rikoksen uhrille rikosvahinkona. Me autamme sinua määrittämään ja perimään oikeudenmukaiset korvaukset.

Rikoksen uhrin korvaukset

Rikosvahingolla tarkoitetaan nimensä mukaisesti rikoksella aiheutettua vahinkoa. Kyseessä voi olla henkilö-, esine– tai varallisuusvahinko. Vahingonkorvausasiat ja erityisesti henkilövahingot ovat erikoisalaamme.

Kuka korvaa rikosvahingon?

Vahingonaiheuttaja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon. Yleensä korvausta haetaan rikosoikeudenkäynnin yhteydessä. Me voimme auttaa sinua sekä oikeudenmukaisen korvauksen määrittelyssä että sen perimisessä.

Jos rikoksentekijä osoittautuu varattomaksi, hänen henkilöllisyyttään ei saada selville tai rikoksentekijä on esimerkiksi vankilassa, korvausta voidaan vaatia Valtionkonttorilta rikosvahinkolain nojalla. Me voimme auttaa sinua tässäkin.

Korvauksen periminen

Jos olet joutunut rikoksen uhriksi, asianajajaan kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa eikä odottaa asian päätymistä tuomioistuimeen. Vahinkoa kärsineen ja rikoksentekijän näkemykset menevät usein ristiin ja oikeudenkäyntiin on syytä valmistautua huolellisesti. Me autamme sinua todistusaineiston keräämisessä ja asiasi ajamisessa tuomioistuimessa.

Vaaditaanko sinulta korvauksia?

Myös rikoksesta epäillyllä on yleensä tarve käyttää avustajaa omien oikeuksiensa turvaamiseksi. Me autamme sinua varmistamaan, että rikosvastuu toteutuu oikeudenmukaisesti, eikä sinua tuomita syyttä maksamaan korvauksia vahingoista, joita et ole aiheuttanut.


Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa sinua rikosvahinkoasioissa.

Näin voimme auttaa

Olemme erikoistuneet erimielisyyksien ratkaisemiseen. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteensa niin neuvotteluissa kuin oikeudenkäynneissä. Tarjoamme apuamme erityisesti seuraavilla alueilla.

PageLines