Asiantuntija-apu pelasti toimeentuloni

Vakuutusyhtiö vaati mahdotonta

“Olin vakavassa liikenneonnettomuudessa. Selvisin hengissä, mutta jouduin lopettamaan yritykseni, koska en pystynyt enää rankkaan fyysiseen työhön.”

Asiakkaamme joutui vaikeuksiin, koska vakuutusyhtiö ei alun sairauslomien jälkeen maksanut hänelle korvauksia. Se katsoi että 61-vuotiaan yrittäjän pitäisi palata vanhaan työhönsä.

“Ennen oman yrityksen perustamista toimin vaativissa asiantuntijatehtävissä. Vakuutusyhtiö oli sitä mieltä, että voisin jatkaa näissä hommissa. En ollut ylläpitänyt ammattitaitoani ja tehnyt näitä töitä yli 10 vuoteen ja olen kuitenkin jo kuusikymppinen. Eihän se vaan ollut enää mahdollista.”

Asianajotoimisto hankki tarkat selvitykset

“Otin yhteyttä Jarkon toimistoon siinä vaiheessa, kun asiani oli ratkaistu jo kahdesti liikennevahinkolautakunnassa. Lautakunnankin käsityksen mukaan pystyisin edelleen omatahtiseen toimistotyöhön.”

Me ja asiakkaamme olimme sitä mieltä, että tällaista työtä ei käytännössä enää ole olemassakaan.

“Lakimies Liisa Alanko hankki paljon erilaisia lisäselvityksiä työhistoriastani ja työtehtävieni fyysisyydestä sekä lisäksi kaksi uutta lääkärinlausuntoa minua hoitavilta lääkäreiltä. Hän ymmärsi heti alusta lähtien miten asiaa kannattaa hoitaa.”

Uusi harkinta muutti päätöksen

Laadimme asiassa haastehakemuksen käräjäoikeuteen. Vaadimme asiakkaallemme täyttä työkyvyttömyyseläkettä.

Hyvän asianajotavan mukaisesti lähetimme haastehakemuksen ensin vakuutusyhtiöön ja pyysimme vielä kerran heitä harkitsemaan kantaansa uudelleen. Oikeuteen ei mennä, jos se ei ole välttämätöntä.

“Vaatimuksemme johdosta vakuutusyhtiö muutti mieltään ja myönsi minulle täyden eläkkeen. Päätös vaikutti ansiotasooni useamman tuhannen euron verran kuukaudessa.”

“Olen todella kiitollinen ja tyytyväinen asianajotoimiston tekemään työhön ja saamaani varsin hyvään palveluun. Olen jo suositellut heitä ystävilleni ja tuttavilleni.”

Kuva: Stuart / Hammock / CC BY 2.0

Onko sinulla vaikeuksia korvauksien saamisessa? Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa.

PageLines