Näin valitset itsellesi asianajajan

Ammattitaito

Tiedätkö onko asianajajasi aiemmin hoitanut sinun juttusi kaltaisia asioita? Ymmärtääkö hän, mikä juuri tässä asiassa on olennaista ja tarkoituksenmukaista?

Onnistuneen jutun hoitamisen kannalta on tärkeää, että asianajajalla on koulutusta, kokemusta ja ymmärrystä siitä, miten monimutkaisia ja vaativia asioita hoidetaan.

Onnistuminen edellyttää erikoistumista ja toimialakohtaista osaamista. Kaikesta ei voi osata kaikkea. Sen sijaan on tärkeää olla erinomainen omalla osaamisalueellaan.

Tavoitettavuus

Onko asianajajasi tavoitettavissa? Voitko halutessasi keskustella hänen kanssaan asiasi hoidosta ja edistymisestä?

Tehokas ja luonteva yhteydenpito asianajajan kanssa on tärkeä osa onnistunutta toimeksiantoa.

Muista, että nykyteknologia mahdollistaa yhteydenpidon useammilla eri tavoilla. Asianajajan tapaaminen kasvokkain on useimmiten oikeastaan turhaa. Kommunikointi onnistuu luonnikkaasti puhelimitse, sähköpostitse tai vaikka videoneuvottelulla. Aikaa ja rahaa säästyy paljon.

Kustannukset

Tiedätkö mistä juttusi ajamisen kustannukset syntyvät? Oletko saanut etukäteisen arvion tulevista kustannuksistasi? Tiedotetaanko sinua matkan varrella ilmenevistä uusista kustannuksista?

Kustannukset ovat tärkeä osa toimeksiantoa. Sinun pitää voida ymmärtää mistä kulusi muodostuvat ja mitä kaikkea asianajajasi on asiasi hoitamiseksi tehnyt.

Asianajokulujen osalta on hyvä muistaa, että halpa hinta ei lohduta, jos tavoitteet jäävät saavuttamatta. Huolellinen asiaan perehtyminen, oleellisiin asioihin keskittyminen ja periksiantamaton asenne ovat avain hyvään lopputulokseen – ja hyvästä lopputuloksesta kannattaa maksaa.

PageLines