Rakennushankkeen sopimusviidakosta voi selvitä – rakennuttajan sopimusjärjestelyt vietiin tehokkaasti maaliin

Avustimme työyhteenliittymää liikekiinteistön rakennushankeessa, johon liittyi laajoja ja oikeudellisesti haastavia kysymyksiä.

Laajoissa järjestelyissä suurien kokonaisuuksien hahmottaminen on tärkeää

Avustimme merkittävän rakennushankkeen tarjouskilpailun voittanutta työyhteenliittymää hanketta koskevissa sopimusneuvotteluissa. Hankintamenettelyn aikana asiakkaamme huomasi, että hankkeeseen liittyy itse rakentamisen lisäksi haastavia oikeudellisia kysymyksiä.

Sopimuksen toisena osapuolena oli julkinen taho, joten hankintasopimusta tehtäessä tuli huomioida julkisia hankintoja koskevat erityispiirteet. Lisäksi rakennuttajana ei ollut vain yksittäinen yritys vaan laajempi työyhteenliittymä, joten myös rakennuttajien keskinäiset suhteet vaativat oman huomionsa. Eivätkä siinä olleet vielä edes kaikki liikekiinteistön rakennuttamis- ja omistusjärjestelyihin liittyvät osapuolet, kaikista itse rakentamiseen osallistuneista urakoitsijoista puhumattakaan.

“Havaitsimme nopeasti, että näin laajan kokonaisuuden neuvottelemisessa on välttämätöntä käyttää asianajajaa.”

Asianajajan valinta osui oikeaan

Suuriin hankkeisiin kuuluu tyypillisesti monia sopimuksia useiden eri tahojen välillä. Tällaista järjestelyä hoitavan asianajajan tulee hahmottaa niin laajat kokonaisuudet kuin yksittäisiin sopimuksiin liittyvät juridiset yksityiskohdat.

Jälkikäteen asiakkaamme saattoi todeta, että asianajajan valinta osui oikeaan.

“Rakennusprojekteihin liittyy niin monia muitakin asioita kuin sopimukset. Siksi ei ole mahdollista koko ajan itse arvailla, mitkä sopimuskohdat ovat mistäkin näkökulmasta merkityksellisiä. Osa on erittäin tärkeitä, kun taas jotkin toisen osapuolen ehdottamat muotoilut eivät välttämättä vaikuta meihin lainkaan. Nekin kohdat pitää kuitenkin tunnistaa ja sitä varten asiantuntijan apu on olemassa.”

Erityistä kiitosta saimme mutkattomasta kommunikaatiosta.

“Käydessämme asiakirjoja Jannen kanssa perusteellisesti läpi pystyin luottamaan siihen, että kokonaisuus on rakennettu lainmukaiseksi ja kannaltamme toimivaksi. Toisaalta pystyimme myös lyhyillä puheluilla nopeasti paikantamaan sopimuskohtia, joihin meillä ei ollut lainkaan tarvetta puuttua. Kun Janne selitti selkeästi ja kansantajuisesti niiden merkityksen, eivät ne jääneet turhaan vaivaamaan vaan pystyimme keskittymään olennaisiin kysymyksiin.”

Toimeksianto vietiin maaliin, asiakassuhde jatkuu

Paras palaute, jonka sopimusjuristi voi saada on asiakassuhteen jatkuminen järjestelystä toiseen.

“Hyvin tehty työ synnytti luottamuksen välillemme. Sittemmin olemmekin käyttäneet Jannea myös muiden tärkeiden asiakirjan laadinnassa ja tulemme käyttämään jatkossakin.”

Tarvitsetko apua rakennushankeen sopimusjärjestelyissä?

PageLines