Sivustomme on uudistunut, uusi sivustomme löytyy osoitteesta mannistopalmula.fi

Syyte törkeästä avustuspetoksesta jätettiin nostamatta

“Olin nuorena tutkijana EU-rahoitteisessa projektissa. Hanke sai kannaltani todella ikävän päätöksen, kun Euroopan petoksentorjuntavirasto OLAF alkoi tutkia hankkeen rahoitusta ja jouduin epäillyksi törkeästä avustuspetoksesta. ”

“Itse hanke sujui oikein hyvin ja sovitut työt tehtiin. Hankkeen päätyttyä Europpan petoksentorjuntavirasto OLAF kuitenkin lähestyi minua erilaisilla tietopyynnöillä. Monet pyynnöt tuntuivat omituisilta ja tungettelevilta, mutta yritin vastata niihin parhaani mukaan.”

“Kyselyt kuitenkin jatkuivat ja sävy muuttui koko ajan uhkaavammaksi. Tilanne oli outo, koska OLAF ei koskaan avoimesti kertonut, mitä minun oikeastaan epäiltiin tehneen. Silloin päätin hankkia itselleni avustajan.”

“Kartoitin eri vaihtoehtoja ja päädyin ottamaan yhteyttä Jarkko Männistöön. Valinnassani painoi erityisesti se, että hänellä oli omakohtaista tutkimusmaailman tuntemusta.”

“Jarkon tuki prosessin aikana oli minulle todella tärkeää. OLAFin kirjallisen tutkinnan jälkeen jouduin kuulusteluun keskusrikospoliisiin. Onneksi Jarkko oli mukanani ja piti siellä puoliani. Hän ilmoitti kylmän rauhallisesti, että asia on minun puolestani selvitetty jo aiemmin emmekä vastaa enää kysymyksiin vaan annamme aikanaan loppulausunnon, jos sellaista tarvitaan. Itse en olisi varmasti ollut näin rohkea.”

“Koin, että sain Jarkolta myös arvokasta henkistä tukea. Hänen kärsivällinen ja rauhallinen asenne auttoi jaksamaan tutkintaa, joka oli vireillä useamman vuoden.”

“Lopulta piina päättyi. Syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen. Mitään näyttöä rikoksesta ei syyttäjän mukaan ollut. Minä tietysti itse tiesin, että mitään väärää ei ollut tapahtunut. Siitä huolimatta OLAF piti tutkintaa yllä useamman vuoden. Tämä oli minullekin hyvä muistutus siitä, että ulkopuolisille asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät.”

“Suosittelen Jarkkoa avustajaksi erittäin lämpimästi. Olin erittäin tyytyväinen Jarkon osaamiseen ja siihen, miten mutkattomasti asiat hoituivat etänä puhelimitse ja sähköpostitse.”

Syytetäänkö sinua avustuspetoksesta? Me autamme.

PageLines