Sivustomme on uudistunut, uusi sivustomme löytyy osoitteesta mannistopalmula.fi

Unelmatyö päättyi yllätysirtisanomiseen sairauslomalla

Henkilökohtaisena avustajana toiminut asiakkaamme irtisanottiin yllättäen sairauslomalla

Asiakkaamme oli kuulunut laajaa hoivaa tarvitsevan iäkkäämmän henkilön avustajapiiriin jo jonkin aikaa, kun työnantajan vastuuhoitajan paikka tuli työkkärissä avoimeksi. Koska asiakkaamme oli viihtynyt työssään, hän päätti tarjoutua tehtävään.

Työpaikan ilmapiiri kiristyi

Asiakkaamme lisäksi iäkästä avustettavaa hoiti yksi osa-aikainen hoitaja. Lähipiirissä liikkui tiiviisti myös työnantajan lähisukulainen.

Kesän mittaan työsuhteen ilmapiiri alkoi kuitenkin kiristyä. Lähisukulaisen käyttäytyminen muuttui painostavaksi, paikoin jopa aggressiiviseksi.

“Olin aina kaiken välissä. Tilanne kärjistyi lopulta niin, että lähisukulainen väitti minun varastavan ruokaa työnantajaltani. Lopullinen niitti tuli desimitasta. Lähisukulainen syytti minua sen pihistämisestä ja kilahti sen ansiosta täysin. Hän käyttäytyi hyvin hyökkäävästi ja uhkaavasti.”

Irtisanominen sairauslomalla

Uhkaava ilmapiiri kävi asiakkaallemme raskaaksi ja hän sopi työnantajansa kanssa, että käy työterveydessä keskustelemassa jaksamisestaan. Hän jäi saman tien kahden viikon sairauslomalle.

Asiakkaamme yllätykseksi hän sai pian sähköpostiinsa irtisanomisilmoituksen.

“Ilmoitus oli kirjoitettu käsin heiveröisellä käsialalla. Tiesin heti, ettei työnantajani ollut sitä tehnyt. Sen takana täytyi olla kuvioissa pyörinyt lähisukulainen.”

Toimistomme inhimillinen ote puhutteli

Asiakkaamme ryhtyi heti selvittämään tilannettaan. Verkosta hän löysi myös meidät avustajikseen. Erityisen vaikutuksen häneen teki toimistomme inhimillinen ote.

“Kaiken kokemani jälkeen tuntui hyvältä, että minua kuunneltiin rauhassa”, asiakkaamme kiittää toimintaamme. “Minua avustaneeseen Nicoon olen tyytyväinen.” Asiakkaamme suositteleekin toimistoamme.

“Kokonaisuus toimi hyvin, toimistolla todella huolehdittiin minusta. Kaikki sihteeriä myöten olivat kartalla jutun etenemisestä. Erityisen selkeäksi kaiken teki sähköpostiini lähetetyt vahvistukset. Se piti huolen ettei mikään jäänyt puheen tasolle ja pysyin hyvin mukana. Minulle esitettiin realistiset vaihtoehdot siitä, mitä tapahtuu jos teen näin, ja mitä tapahtuu jos teen noin.”

Avustuksellamme juttu sovittiin ennen oikeudenkäyntiä

Lopulta juttu päättyi asiakkaamme eduksi. Irtisanomiselle ei ollut perusteita. Asia saatiin sovittua ennen oikeudenkäyntiä.

“Asia eteni yllättävän nopeasti ja päättyi minun edukseni. Ja vaikkei olisi päättynytkään, olisin perinpohjaisesti ymmärtänyt miksi niin kävi. Jarkko Männistöllä todella katsottiin minun etua. Annankin Nicolle ja porukoille inhimillisyydestä täydet pisteet. Minun ei tarvinnut itse tehdä myyräntyötä.”

Päättyikö työsuhteesi yllättäen?

PageLines