Asuntokauppa voi mennä pieleen vaikka olisi kuinka varovainen

Asunnon ostaminen on suurimpia investointejamme. Siksi siihen kannattaa valmistautua huolella.

Niin teki myös asiakkaamme, joka omakotitaloa ostaessa selvitti kuntotarkastajan avulla uudessa kodissa mahdollisesti piileviä vikoja.

Kaiken piti olla kunnossa. Perhe ei kuitenkaan ollut ehtinyt asua uudessa kodissaan kuin muutaman viikon, kun perheen isä huomasi olohuoneen katossa epäilyttävän näköisiä, tummia vanoja.

“Teimme heti kirjelmän myyjälle ja pyysimme kuntotarkastajalta lausuntoa. Kutsuimme myös terveystarkastajan tutkimaan asuntoa lähemmin ja hän suositteli mittaustensa perusteella näytteidenottoa.”

Pahin pelko toteutui

Näytteet otettiin ja ne lähetettiin Turun Yliopistoon tutkittavaksi.

Perheen suureksi epäonneksi rakenteista löytyi terveydelle haitallista sienikasvustoa.

“Olimme suunnitelleet asunnon remontointia, mutta kosteusvaurion korjaaminen ei todellakaan ollut suunnitelmissamme. Koska kyseessä oli sieni, kaikki saastuneet rakenteet oli korvattava. Ei ihan pieni homma siis.”

Kun kattoa alettiin purkaa, kävi ilmi, että vaurioita oli aiempaa arvioitua laajemmalla alueella. Jopa sisäseinä ikkunan päältä oli turvonnut.

“Kun pyysimme remonttitarjouksia kävi vielä ilmi, että kattotuolit olivat viallisia ja ne piti vaihtaa.”

Neuvottelut hinnanalennuksesta kariutuivat

Kosteusvaurion johdosta asiakkaamme kävi asunnon myyjän kanssa keskusteluja myyntihinnan alentamisesta.

Keskustelut eivät kuitenkaan edenneet odotetunlaisesti ja pian asiakkaamme sai yhteydenoton myyjän asianajajalta.

“Suuret remonttikustannukset huolestuttivat ja aloin selvittää omia mahdollisuuksiamme oikeusapuun. Emme lopulta olleet oikeutettuja siihen, mutta oikeusaputoimistosta suositeltiin Jarkko Männistö Asianajotoimistoa. Heillä oli kuulemma asiantuntemusta vastaavanlaisissa kiinteistöriidoissa.”

Maalaisjärki voitti

Jarkko Männistö Asianajotoimiston Nico Tammiston neuvoilla asiaan saatiin loppuratkaisu nopeasti. Urakkatarjousten perusteella neuvoteltiin lopullinen hinnanalennus, johon molemmat osapuolet sitoutuivat.

“Olin lukenut, että tämänlaiset riidat voivat kestää vuosia. Pelkkä ajatus siitä ahdisti. Huojennuksemme oli suuri, kun reissu olikin näin nopea.”

Nopean prosessin lisäksi kiitosta saa toimistomme asiantuntemus.

“Olen todella tyytyväinen, omin neuvoin emme olisi päässeet sopuun. Tässä lyötiin faktat pöytään ja lähdettiin maalaisjärjellä puimaan asiaa.”

Maalaisjärki voitti ja muutaman vuoden jatkunut epätietoisuus päättyi. Silti prosessi on ollut raskas.

“Kaikki muu jotenkin lässähti olohuoneen ongelmiin. Kamat ovat olleet ympäri kämppää siitä lähtien kun olohuone purettiin. Mitään ei voinut tehdä eikä suunnitella, koska emme tienneet miten asiassa käy. Pahimmassa tapauksessa edessä olisi voinut olla kaupan purku.”

Lokakuussa alkaa pitkään odotettu remontti.

“Ehdin jo ajatella, että lapsemme ovat kouluiässä ennen kuin olohuoneen oviaukon peittävä pressu saadaan lopullisesti pois. Ehkä pääsemme nyt vihdoin viettämään ensimmäistä joulua omassa kodissamme.”

Asunnosta löytyi virhe? Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten asia kannattaa hoitaa.

PageLines