Irtisano oikein – ja tyylillä

Irtisanominen on juridisesti vaativaa

Työsuhteisiin ja erityisesti niiden päättämiseen liittyvä lainsäädäntö on monimutkaista. Niin sanottu maalaisjärki on huono opas irtisanomistilanteissa, sillä työntekijää suojaavaan lainsäädäntöön liittyy paljon muotoseikkoja, joita yrittäjä ei useinkaan tule ajatelleeksi. Ja kun ihmisistä on kyse, on hyvä tiedostaa, että tunteet ja ihmissuhteet ovat aina mukana vaikuttamassa.

Työntekijän irtisanominen on aina ikävä tilanne riippumatta siitä, onko taustalla talousvaikeudet vai työntekijän käyttäytymiseen liittyvät ongelmat. Tilanteesta halutaan päästä pois mahdollisimman nopeasti, mutta kiire vain lisää virheiden mahdollisuutta.

Asianajaja auttaa irtisanomaan

Yrittäjän kannattaa harkita irtisanomisen antamista työoikeuteen erikoistuneen asianajajan tehtäväksi. Yrittäjän elämänlaatu paranee jo sen vuoksi, että hänen ei itse tarvitse hoitaa ikävää irtisanomistilannetta. Samalla yrittäjä saa takeet siitä, että irtisanominen hoidetaan juridisesti oikein.

Usein olen havainnut, että irtisanottavan on itsekin helpompi ottaa tieto vastaan ulkopuoliselta. Silloin ratkaisu ei henkilöidy niin voimakkaasti yrittäjään ja työntekijän on helpompi päästä yli tapahtuneesta. Riitojen todennäköisyys pienenee, kun irtisanotulle työntekijälle jää mahdollisimman vähän hampaankoloon.

Harkitsetko sinä työntekijän irtisanomista? Pyydä reilusti apua.

PageLines