Hometalon ostaja menettää kaiken, jos ei toimi nopeasti

Tiesitkö, että ostaja menettää kymmenien tuhansien eurojen oikeutensa vaatia myyjältä korvausta, jos hometaloa koskevaa reklamaatiota ei esitetä riittävän ajoissa myyjälle? Toimi siis heti virheen havaittuasi.

Erityisen valitettavan tilanteesta tekee se, jos edellytykset korvauksen saamiselle ovat muutoin täysin perustellut. Asialle ei kuitenkaan voida tehdä mitään vanhentumisen johdosta.

Jos siis havaitset kaupanteon jälkeen hometta talossasi tai talo ei vastaa muutoin sovittua, toimi heti. Määräaika vanhentumiselle alkaa juosta havaintosi jälkeen.

Ilmoita virheistä oikein

Ensimmäisenä sinun tulee reklamoida myyjälle. Reklamaation tulee olla lain vaatimusten mukainen tai muutoin ostajan oikeus saada korvausta vanhenee.

Ei riitä, että kerrot myyjälle ainoastaan kiinteistön virheistä. Tämän lisäksi sinun tulee kertoa myyjälle havaittuihin virheisiin perustuvat vaatimuksesi.

Virheet ja vaatimukset tulee yksilöidä riittävällä tarkkuudella. Kirjoita selvästi, mikä virhe talossasi on sekä mitä vaadit virheen perusteella ja kuinka paljon.

Kerro talosi virheet meille

Oletko ostanut hometalon tai kiinteistö ei vastaa muutoin kauppakirjassa sovittua? Sinun ei tarvitse alkaa itse selvittää, onko sinulla perusteet esittää myyjälle vaatimuksia.

Me voimme auttaa sinua jo silloin, kun osaat kertoa meille puhelimitse kiinteistösi virheestä. Kerromme sen perusteella, miten sinun kannattaa toimia.

Tärkeintä on ottaa meihin ajoissa yhteyttä!

Asunnosta löytyi virhe? Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten asia kannattaa hoitaa.

PageLines